Per "Buick" Johansen - æresmedlem

Per "Buick" Johansen - æresmedlem

Publisert av Morten Næs den 11.06.20. Oppdatert 12.06.20.

På jubileumsdagen 9. januar 2020 ble 40 års-jubileet feiret.  Klubblokalet var helt fult denne dagen. Det startet med at formannen holdt tale for dagen og Per «Buick» Johansen ble utnevnt til æresmedlem.  Vi referer fra talen:

En av de 5 herremennene som var med helt fra starten, har utmerket seg spesielt i bilmiljøet i Horten, men også utenfor fylket og antakelig i hele landet.  Han er å anse som en nestor, og kallenavnet sier noe om hvilket bilmerke som står hans hjerte nærmest.  Han har restaurert et betydelig antall veteranvogner, og disse bidrar godt til dagens historiske bilpark. Store ord, men resultatene taler for seg selv. Personens mål har alltid vært: «Alt skal virke, og resultatet skal lyse».  Karosseritilpasninger er viktig og skruer av typen med ett spor skal stå i samme retning. Det er de små detaljene som skiller de dyktige fra de flinke.  Personen vi snakker om har altså holdt på med restaureringer og reparasjoner i over 50 år.  Vi snakker om merker som Minerva, Maxwell, Ford, DeSoto, Lasalle, Cadillac, Northern, Overland, Studebaker, Packard og Chevrolet.  Men det er nok likevel Buick som han kanskje er mest kjent for – derav kallenavnet.

Klubben har ingen tradisjon for å utnevne æresmedlemmer, men styret mener det nå er på sin plass.  

Vi vil derfor få lov å utnevne Per «Buick» Johansen som æresmedlem i Horten & Omegn Veteranvognklubb - for å ha vært med å starte klubben og dermed vært medlem i 40 år, men ikke minst som en svært viktig bidragsyter til å bevare viktig bilhistorie og kunnskap gjennom alle disse årene.

Deretter ble Per overrakt blomster og æresbeviset.  Det ble servert marsipankake som for dagen var prydet med et bilde av Per fra høstutstillingen 2019 hvor han fikk premie for sin flotte Minerva

Vi gratulerer Per som æresmedlem i klubben.